Reflexió Tradició vs Modernitat

 

Tradició vs Modernitat🔙🔛🔜

              Els temps, on cada xiquet i xiqueta eixia al carrer i pensava en jugar a futbol o al sambori, on les carreres i les suades eren la costum de la infància de qualsevol persona han quedat enrere. A l’actualitat cada una d’aquestes tenen les mans ocupades amb aparells electrònics (tabletes, mòbils, entre altres) canviant el eixir al carrer a disfrutar dels jocs tradicionals per quedar-se a casa a passar el temps davant d’una pantalla.

              Abans de que surgiren les noves tecnologies els xiquets i xiquetes es passaven el día jugant al carrer i socialitzant entre ells i elles. Alguns disfrutaven amb jocs com el sambori, el mocador, el tula, la corda, etc. Tots els díes els carrers estaven plens de persones xicotetes disfrutan de l’aire i del bon temps. Per example, a mi m’encantava anar amb la bicicleta, jugar amb els amics i amigues a fer cabanyes, botar a la comba, jugar a les caniques o jugar a polis i cacos. 

 


              Però ,poc a poc, amb l’aparició de les noves tecnologies els carrers s’han anat quedant buits i els dibuixos al terra de jocs tradicionals com el sambori sols s’utilitzen quan el professorat ho imparteix a classe. Les noves tecnologies permiteixen contactar amb els amics i amigues sense tindre que eixir de cada, oferint-te una varietat molt gran d’entreteniments i inclòs et permet recrear-te a tu mateix mitjançant avatars. Aquests tipus de recursos hi ha que afegir la tranquil·litat que aporten al entorn familiar ja que estan tot el dia clavats a un món virtual al sofà. En canvi, molts pares i mares estan intranquils quan ixen al carrer i per ells també es més còmode que es queden a casa.

              Així mateix, es rellevant destacar que la societat s’ha tornat dependent a la tecnologia. Cada any que passa estem quedant més atrapats en un món virtual, sempre busquem estar a l’última amb el mòbils, tabletes, Play Station, etc. Actualment es molt estrany que un xiquet amb 10 anys no tinga mòbil o WhatsApp ja que els fabricants inventen mòbils sols per a xiquets i xiquetes adaptant el producte a qualsevol edat amb la finalitat de vendre-ho. Amb aquestes coses i la falta d’interès dels adults, molts infants estan quedant-se sense infància, les recordant-les com el FIFA, el Fortnite i poc més. Sense donar-se compte del canvi que hi ha del passat al present. Antigament teníem una vida activa i saludable i ara mateix els més menuts ja sofreixen obesitat a causa de la vida sedentària i insana que tenen.


              Per concloure, cal dir que de manera que anem evolucionant, tant com a futur docent i com a persona, tinc clar que el meu paper ha de ser fonamental per als xiquets i xiquetes ja que ens trobem en la base de la seua educació. El meu objectiu és el de formar gent activa i motivar-los per pal·liar el sedentarisme. Per aconseguir-ho m’agradaria enfocar les meues classes de jocs i esports des d’una perspectiva més humana. M’agradaria aconseguir que els xiquets i xiquetes veieren que s’ho poden passar genial realitzant jocs tradicionals al carrer, i al mateix temps, informar-los del control que tenen que tindré de les noves tecnologies ja que son molt adictives. Per aquestes coses és fonamental el paper dels pares i mares que deurien de motivar i animar-los a eixir al carrer a jugar amb els amics i amigues.

Tots junts podem fer un control de la modernitat sense oblidar la tradició!!!!

Comentaris

  1. Buenas noches David,

    Estoy de acuerdo contigo que actualmente esta cada día más presente el sedentarismo a causa de la nueva era digital. El uso de los dispositivos electrónicos han conseguido cegar a muchos alumnos/as y hoy en día prefieren jugar a la Play 5 que salir a la calle a jugar... Nadie se acuerda de jugar con la pelota al parque, jugar a las canicas... Que tiempos! Me ha parecido muy adecuado la explicación de las nuevas tecnologías.

    Aspectos a mejorar, las faltas de ortografía y para mi gusto, hubiera enfatizado más la conclusión!

    Un 9!

    Un saludo!

    ResponElimina
  2. Hola, me parece interesante tu reflexión pienso que esta expresada de manera clara y coherente utilizando un lenguaje que no se hace pesado. Y estoy de acuerdo en que la tecnología está influyendo en gran parte del cambio de los juegos de los niños de ahora, sin embargo, también pienso que te ha faltado nombrar otros posibles factores reflexionando con más profundidad sobre las causas de este cambio, como también puede ser, la reducción de espacios de juego.

    Aún así es una reflexión interesante con una clara conclusión y en mi opinión mereces un 9,5.

    ResponElimina
  3. En esta entrada, David ha explicado y analizado los juegos a los que se jugaban antiguamente y, con el paso del tiempo, a los juegos que se juegan ahora dando hincapié a la gran influencia de la tecnología sobre los mismos. Asimismo, pienso que la estructura que ha seguido en su entrada es muy adecuada y está ordenada de una forma muy clara que facilita su comprensión. Además, me ha parecido muy útil que hayas dado tu opinión al final y la verdad es que comparto la misma opinión que tú. La nota que te mereces es de un 10.

    ResponElimina
  4. Amb aquesta primera pràctica, David ens explica l'evolució del jocs, els seus avantpassats tradicionals i l'actualitat tecnològica. M'ha agradat molt la cronologia del seu escrit així com les valoracions crítiques que ha exposat al llarg d'ell. Estic molt d'acord amb cadascuna de les seues opinions i considere que és un text net i ordenat. No obstant això, una bona idea haguera sigut relacionar els jocs amb la situació de pandèmia actual i proposar possibles alternatives. Molta cura amb les faltes, la resta està molt bé! La meua nota és un 9.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Entrada 1 de l'esgrima (17/11/2020 - Irene)

Reflexió sobre l'avaluació i la qualificació

La pilota al meu poble

Entrada 3. El meu esport alternatiu (Irene)

Entrada 2 Esports alternatius en temps de Covid-19 (19/11/2020 - Irene)

Currículum a l'àrea d'Educació Física

Reflexió bloc de Cristina

Sessió de pilota amb Dani (12/11/2020)